ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині сонячні електростанції встановили вже на 200 будинках

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 27 березня, у селі Сокільники Пустомитівського району відкрили нову сонячну електростанцію на даху. Загалом на Львівщині вже 200 приватних будинків облаштовані сонячними електростанціями. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Сонячна електростанція у Сокільниках має потужність 65 кВт. Орієнтовна кількість виробленої електроенергії в рік – близько 72 600 кВт/год.

«Дуже приємно, що до розвитку альтернативної енергетики долучились і приватні особи. Майже 200 приватних домогосподарств встановили дахові сонячні електростанції, що також генерують альтернативну енергетику, долучаються до енергетичної безпеки нашої країни. Це стало запорукою спільної позиції обласної державної адміністрації та обласної ради по впровадженню Програми енергозбереження для населення, де виділено кошти для підтримки таких приватних ініціатив», – зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Зазначимо, сума залучених інвестицій у будівництво сонячних електростанцій на Львівщині становить 1,3 млн грн.

А станом на сьогодні на Львівщині вже працюють шість сонячних електростанцій потужністю майже 30 МВт, а також три вітрові електростанції загальною потужністю понад 30 МВт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *