ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина увійшла в п’ятірку областей із найбільшою захворюваністю на кір, – МОЗ

Олена Карп'юк

|

За оперативними даними Центру громадського здоров’я Мінохорони здоров’я, за минулий тиждень на кір в Україні захворіли 712 людей. А Львівщина опинилась у п’ятірці областей із найбільшим рівнем захворюваності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОЗ України.

 

Загалом упродовж 12-ти тижнів 2018 року на кір в Україні захворіли 8434 людини, серед них 2956 дорослих і 5478 дітей. Із початку року від ускладнень кору померло семеро людей: п’ятеро дітей і двоє дорослих.

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській (1760), Закарпатській (1513), Одеській (1139), Чернівецькій (800), Львівській (756) областях. Найменшу кількість випадків захворювання зафіксували у Луганській (4), Сумській (5), Харківській (11), Херсонській (13) областях.

Як повідомляв Львівський портал, минулого тижня у Львівській області на кір захворіли 107 людей, серед них – 83 дитини.  Близько 90% захворілих дітей не мали щеплень.

Нагадаємо, кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Спеціального лікування нема, тому медики нагадують: найкращий захист від кору – це вакцинація!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *