ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні зі Львова можна бюджетно злітати до Гданська та Катовіце

Соломія Григор'єва

|

Сьогодні, 26 березня, у львівському аеропорту відбулась офіційна церемонія відкриття нових авіасполучень Львів-Гданськ, Львів-Катовіце та Львів-Дортмунд авіакомпанії Wizz Air. Відтак тепер зі Львова можна буде полетіти до семи міст Польщі.

 

«Рада вітати новий напрямок авіакомпанії Wizz Air з Гданська. Працювали ми над тим маршруток біля року, велись перемовини та робота з обміну досвідом. На сьогодні ми маємо 7 нових напрямків до Польщі. Це нас дуже надихає і раді, що Польща зміцнює з нами стосунки. З зимового розкладу у нас ще 2 рейси додасться. Загалом взимку у нас буде вже 10 польських маршрутів. Вітаю львів’ян, вітаю колег з Гданська. Це наша спільна перемога», – розповіла під час прес-конференції генеральна директорка аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська.

Авіасполучення між Україною і Польщею розвивається надзвичайно активно.

«Наша географія польотів саме із Польщею, станом на сьогодні, є одною з найкращих у порівнянні з усіма іншими країнами. Гданськ – це для нас новий напрямок, який саме через Львівщину зможе поєднати порти Гданську і Одеси. Ми маємо суттєве підсилення авіасполучення, що є лише початком нашій географії з містами Польщі», – розповів в. о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА Роман Кокотайло.

Перший літак Львів-Гданськ привіз до нашого міста близько 160 пасажирів. Серед них були і президент міста Гданська Павло Адамович та заступник маршалека Поморського воєводства Павел Орловські.

«Зараз Львів і Гданськ роз’єднує всього одна година польоту. Це зближення між Гданському і Львовом нам дозволить посилювати співпрацю не тільки між органами влади, а й туристичну, інвестиційну, економічну та наукову», –  зазначив Павел Орловські.

«Львів-Гданськ – це другий рейс, який ми відкриваємо з Україною після рейсу є Києвом. Київське сполучення заповнене на понад 90%. І маю надію, що так само будуть заповнені літаки на сполучення зі Львовом. Сьогодні ми відкриваємо сполучення з Wizz Air, але разом з управління львівського аеропорту ми починаємо роботу над тим, щоб відкрити рейси з компанією Raynair», – зазначив директор аеропорту м. Гданськ Томаш Клосковські.

Додамо, що зараз зі Львова літає чимало лоукостів. Компанія Ernest має 5 напрямків, Pegasus (польоти до Стамбула), 6 напрямків Wizz Air і 5 – Raynair.

Зазначимо, що завтра, 27 березня, відбудеться урочистість з відкриття авіасполучення Львів-Ольштин польського авіаперевізника LOT.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *