ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині голову земельної комісії однієї з міськрад, який «погорів» на хабарі, оштрафували на 12 тисяч

Олена Карп'юк

|

Голову комісії з питань земельних відносин, будівництва та архітектури однієї з міськрад Львівщини, який організував систему поборів із громадян за вирішення питань щодо виділення земельних ділянок під обслуговування житлового будівництва, суд оштрафував на 12 750 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

Правоохоронці викрили посадовця у січні 2018 року під час одержання чергової неправомірної вигоди у сумі 8000 гривень, перерахованих на вказаний ним банківський рахунок.

Прокурор області повідомив зловмиснику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369 – 2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди  для  себе  чи  третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або  пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди) КК України.

Санкції, передбачені цією статтею, – штраф  від  750  до 1500 неоподатковуваних  мінімумів  доходів  громадян  або  позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, із спеціальною  конфіскацією.

Обвинувальний акт був скерований на розгляд суду, який відсторонив посадовця від займаної посади терміном на два місяці та обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

А 19 березня суд, прийнявши до уваги укладену із прокурором угоду про визнання винуватості, засудив посадовця до сплати штрафу в розмірі 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 12750 гривень.

Як повідомляв Львівський портал раніше, чиновнику за отримання хабарів «світило» до п’яти років тюрми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *