ОСТАННІ НОВИНИ

Десять медзакладів Львова перетворили у комунальні некомерційні підприємства

Наталія Дуляба

|

Сьогодні, 22 березня, під час сесії Львівської міської ради депутати перетворили десять комунальних медзакладів у комунальні некомерційні підприємства. «За» проголосували 53 депутати, про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з рішенням Львівської міськради у комунальні некомерційні підприємства перетворять: 1-шу міську поліклініку, Львова 2-гу міську поліклініку Львова, 3-тю міську клінічну лікарню Львова, 3-тю міську поліклініку Львова, 4-ту міську клінічну лікарню Львова, 4-ту міську поліклініку Львова, 5-ту міську клінічну лікарню Львова, 5-ту міську клінічну поліклініку Львова, 10-ту міську лікарню Львова, 6-ту міську поліклініку Львова.

Як пояснив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, таке перетворення є потрібним, оскільки воно унеможливить неформальні фінансові стосунки між лікарем і пацієнтом та створить прозору конкуренцію за пацієнта.

«Ви повинні розуміти, що медичні працівники не так просто йдуть на організаційні зміни. Насправді ми ж знаємо, що між лікарем і пацієнтом на території всієї України, і у Львові зокрема, існують неформальні фінансові стосунки. І от той, хто має подяку від пацієнтів, нічого не хоче змінювати тому, що він свої гроші і так заробляє. А молоді, які прийшли, їм треба рости і мати стимул до цього росту, вони стараються, а їх не допускають. Тому виведення цих тіньових стосунків у площину прозорості – це правильний хід», – зазначив Володимир Зуб.

Як повідомляв Львівський портал, поліклініки Львова з жовтня будуть фінансуватися за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *