ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ухилянта від армії засудили на рік тюрми

Юлія Шпак

|

Чоловіка, який ухилявся від призову, засуджено до одного року обмеження волі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Як зазначається, Самбірською місцевою прокуратурою підтримувалось державне обвинувачення у суді стосовно 24-річного мешканця Турківщини, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 КК України – ухилення від призову на строкову військову службу.

«Так, військово-лікарською комісією вказаного чоловіка визнано придатним для служби. Призовник перебував на обліку у військовому комісаріаті, а відтак був належно поінформований про наслідки неявки на відправку. Проте, після отримання повістки з вимогою прибути до районного військомату для подальшого проходження військової служби у Збройних силах України, всупереч вимогам ст.1 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», без поважних причин не з’явився», – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування, на підставі ст.75 КК України, між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості.

Турківський районний суд призначив чоловікові покарання у вигляді 1 року обмеження волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *