На Львівщині створять ландшафтний заказник

Омелян Шевчук

|

На Львівщині створять створять ландшафтний заказник місцевого значення «Урочище Солониця». Відповідне рішення прийняли, під час сесії Львівської обласної ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

 

Заказник створюється з метою збереження цінних лісових та лучних екосистем, червонокнижних та регіонально рідкісних видів рослин і тварин та мережі гідрологічних об’єктів.

Ландшафтний заказник місцевого значення «Урочище Солониця» проектовано на території Великолюбінської селищної ради за межами населеного пункту орієнтовною площею 86,0 га (без вилучення території у землекористувача).

Згідно геоботанічного районування територія належить до Розтоцького округу букових, буково-соснових, дубово-соснових, ялицевих та дубових лісів, заплавних луків та евтрофних боліт, Центральноєвропейської провінції широколистяних лісів. В урочищі поєднуються два головні типи рослинності: лучно-болотна рослинність та лісова.

Пропонована до заповідання територія є одним із ареалів поширення махаона (Papilio machaon), подалірія (Iphiclides podalirius), бджоли-тесляр фіолетової (Xylocopa (Xylocopa) violacea), горностая (Mustela erminea), мідянки (Coronella austriaca Laurenti), нічниці ставкової (Myotis dasycneme) та вечірниці малої (Nyctalus leisleri), які занесені до Червоної книги України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *