ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка про монетизацію пільгового проїзду на Львівщині: «Компенсацію отримуватимуть лише малозабезпечені»

Соломія Головіна

|

Сьогодні, під час звітування на сесії Львівської облради голова Львівської ОДА Олег Синютка розповів про те, як на Львівщині реалізовуватимуть погоджену Урядом монетизацію пільгового проїзду. Зокрема, він наголосив, що таку компенсацію отримають не всі пільговики. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Губернатор обурився тим, що все весь тягар фінансування хочуть спихнути на місцевий рівень.

«Єдине, з чим я кардинально не погоджуюся, те, що є спроба повністю передати все фінансування на місцевий рівень. Я вважаю, що в залежності від пільг, які надавав той чи інший орган, він повинен забезпечувати і відповідним фінансовим ресурсом», – наголосив Олег Синютка.

А також наголосив, що область вирахує потребу для виплати такої фінансової допомоги і її надаватимуть малозабезпеченим.

« У нас є пенсіонери, які, наприклад отримують 5-6 тис. грн, а дехто – і 10 тис. грн, і, зрозуміло, про фінансову допомогу, думаю, приймати рішення було б неправильно, а є пенсіонери, які отримують 1 тис. 300 грн чи 1 тис. 500 грн… Напевно, від імені ЛОДА ми внесемо в цей зал свою пропозицію стосовно фінансової допомоги чи виконання урядового рішення щодо монетизації. Ми були неспроможні на території Львівщини оплатити перевізникам ті пільги, які би вони могли надавати пенсіонерам, так само нині повинні чесно говорити про те, що під час впровадження монетизації, ті, хто має більші доходи, не отримуватимуть грошей, а хто,  що має менші, ми їм повинні допомогти», – зазначив голова ЛОДА.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно Кабмін ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *