ОСТАННІ НОВИНИ

Парубій розповів, коли зі Савченко можуть зняти депутатську недоторканність

Олена Карп'юк

|

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що винесе на порядок денний питання щодо зняття недоторканності з нардепа Надії Савченко, як тільки буде відповідне рішення регламентного комітету. Про це пише Українська правда, передає Львівський портал.

 

«Щодо Надії Савченко, то процедура є такою: нардеп має можливість і шанс у 5-денний термін дати роз’яснення щодо озвучених генпрокурором звинувачень. У середу минає цей термін. Комітет має можливість у термін до 20 днів ухвалити рішення щодо задоволення або незадоволення відповідного подання», – розповів Андрій Парубій.

Також він зазначив, що як тільки буде відповідне рішення комітету, він відразу внесе питання щодо скасування депутатської недоторканності з Савченко до порядку денного сесії Верховної Ради.

Як відомо, раніше депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого 8 березня затримали із арсеналом зброї.

У ніч на 15 березня Савченко повернулася до України  здепутатської поїздки до Європи й таки з’явилася до СБУ.

А генпрокурор заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала «терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе». За словами Луценка, вона нібито вербувала людей для цього й давала відповідні вказівки.

Також Верховна Рада виключила Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборони. Згодом Луценко вніс до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності зі Савченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *