ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляційний суд залишив Рубана під вартою

Олександр Косик

|

Апеляційний суд Києва залишив вирок Володимира Рубана, а саме тримання під вартою протягом 60 діб без права на заставу, без змін. Про це повідомляє Громадське з зали суду.

 

Рішення суду зачитав головуючий суддя Віктор Глиняний.

Рубан на засіданні також сказав, що офіцер з «Кедр» і «Березень» це два позивних однієї людини, а також те, що саме Надія Савченко познайомила Кедра з ним. За словами Рубана, він «просив витягнути його підлеглих з полону у Луганську».

Він також підтвердив, що автомобіль, на якому їхав, коли його затримали, справді належить Кедру.

Захист Рубана наполягав на домашньому арешті. Проте прокурори наголосили, що Рубан «вчинив важкі злочини, за які йому загрожує від 8 до 15 років ув’язнення, або довічне», тому просять суддю не задовольняти клопотання адвокатів.

Погосян же стверджує, що звинувачення Рубана у підготовці теракту безпідставні.

Також Погосян долучив до матеріалів 13 перепусток від Служби безпеки про пересування територією України (в тому числі і через лінію зіткнення) і грамоту від СБУ для Рубана. Сам Рубан під час засідання зазначив, що залишив радянську армію покинув в званні лейтенанта. Однак, у грамоті СБУ і у листах-дозволах на проїзд у нього інше звання, а саме — генерала, зазначив суддя. На це Рубан відповів, що «це була розроблена легенда».

Нагадаємо, переговорника Володимира Рубана затримали 8 березня поблизу лінії розмежування на Донбасі на контрольно-пропускному пункті «Майорськ». За даними СБУ, в машині, якою керував Рубан, були артилерійські міни, гранати, протитанкові гранатомети та інша зброя, яку хотіли застосувати для терактів у Києві.

Уранці 9 березня Шевченківський суд столиці обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 2 місяці без права на заставу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *