ОСТАННІ НОВИНИ

Рубану обирають запобіжний захід

Єва Корнійчук

|

Керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана привезли у Шевченківський райсуд Києва для обрання запобіжного заходу.  Як повідомляє Українська правда, до зали суду Рубана завели близько 12:00.

 

Судячи з даних прокуратури, які на засіданні зачитує суддя, Рубана підозрюють у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду та вбивствадепутатів і інших державних діячів з використанням гранатометів і мінометів.

Серед людей, які могли бути цілями Рубана – прізвища Порошенко, Аваков, Яценюк, Турчинов.

За інформацією військової прокуратури, у Горлівці та Макіївці, використовуючи знайомство з ватажком бойовиків ОРДО Олександром Захарченком Рубан придбав зброю, після чого перевіз її до “сірої” зони.

“Обставини, що дають можливість обґрунтовано підозрювати Рубана, підтверджуються рапортом, висновком балістичної експертизи, протоколом огляду, протоколом обшуку за місцем проживання Рубана”, – зачитує суддя дані обвинувачення.

Засідання суду проходить під головуванням судді Євгена Мартинова, з боку захисту – Віталій Погосян.

На думку прокурорів, Рубан може перешкоджати кримінальному провадженню і вчинити інші кримінальні правопорушення.

Також прокуратура вважає, що він може залишити територію України.

Сторона обвинувачення просить для Рубана запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави терміном на 60 діб.

Як відомо, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

9 березня Рубану було повідомлено про підозру за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю”, та ч.1 ст.14 “Готування до злочину”,  ч.3 ст.258 “Терористичний акт”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *