ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам показали новий Boeing 777, який до Львова не літатиме?

Андрій Котенський

|

У аеропорту «Львів» відбулася презентація широкофюзеляжного далекомагістрального літака Boeing 777-200ER авіакомпанії «Міжнародної Авіалінії України», який найближчим часом із трьома «побратимами» здійснюватиме польоти до Бангкоку, Нью-Йорку і Пекіну. Попри презентацію, прямих далекомагістральних рейсів зі Львова від авіакомпанії МАУ у найближчі два роки не очікується. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомила директорка з комунікацій авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» Євгенія Сацька.

За її словами, це разовий рейс для проведення презентації нового типу літака авіакомпані МАУ, а прямі рейси відбуватимуться із Києва.

Також стало відомо, що Boeing 777-200ER здатен за раз перевезти 361 пасажира. Це не нові літаки, а повністю оновлені під потреби МАУ.

«Нажаль аеропорт «Львів» один із небагатьох аеропортів України, який, окрім аеропорту «Бориспіль», готовий технічно приймати літаки такого пасажирського типу. Ми ж мережевий перевізник і зараз будуємо свій основний хаб у «Борисполі». Але це не означає, що жителі західної України будуть обділені, адже транзитні ціни МАУ обіцяють бути привабливими», – повідомила вона.

Тим часом генеральний директор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська закликає МАУ зробити львів’янам подарунок далекомагістрального сполучення вже під новий 2019 рік.

«Ми щасливі бачити цей літак у Львові. Сподіваємося, що ця подія стане черговим кроком до нашої спільної мрії – далекомагістрального сполучення Львова із аеропортами США та Канади, бо аеропорт «Львів» готовий обслуговувати такі повітряні судна… Надіємося, що у авіакомпанії МАУ оцінять нашу готовність, і вони дадуть нашим пасажирам надію, що такі літаки невдовзі здійснюватимуть польоти зі Львова до Нью-Йорка і Торонто, адже потенціал ринку є. Наші пасажири зазвичай літають до США та Канади трансфером, через Варшаву», – повідомила Тетяна Романовська.

Окрім того, вона запропонувала МАУ розвивати на базі аеропорту «Львів» західно-регіональний хаб.

«Львів» здатний бути не лише резервним аеропортом для літаків Boeing 777-200ER авіакомпанії МАУ. «Львів» цілковито може бути другим основним аеропортом компанії МАУ і виконувати повне завантаження літаків на далекомагістральних напрямках», – запевнила керівник летовища.

Водночас у коментарі Львівському порталу Євгенія Сацька розповіла, що МАУ цікавить сполучення зі Львова до Неаполя (Італія), Валенсії, Аліканте (Іспанія), Батумі (Грузія) та Каунасу (Литва).

«Ми зацікавленні у відкритті постійних рейсів, а не сезонних. МАУ уже давно намагається відкрити зі Львова рейс до італійського Неаполя (сьогодні активно виконується авіакомпанією Ernest Airlines – ред.) Також ми не проти розширення іспанського сполучення до Валенсії і Аліканте. Нас також дуже цікавить напрямок Львів-Батумі, але в Батумі надзвичайно дорогий аеропорт… Відновлювати польоти зі Львова до литовського Вільнюса не планується, але розглядається відкриття рейсу до сусіднього міста Каунас», – повідомила Євгенія Сацька.

Boeing 777-200ER МАУ. Фото: Максим Арсланов

«Революційних напрямків зі Львова цього року не очікується, але все може бути. Ми оновлюємо флот і деякі літаки прибувають раніше, аніж ми планували», – додала представник МАУ.

Фото: Андрій Котенський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *