ОСТАННІ НОВИНИ

Рада дала згоду на зняття недоторканості, затримання та арешт нардепа Євгена Бакуліна

Лаврентій Дубич

|

Верховна Рада України на сьогоднішньому, 15 березня, засіданні дала згоду на зняття депутатської недоторканості, затримання та арешт народного депутата України Євгена Бакуліна, передає Львівський портал.

 

«Голосуємо за зняття недоторканості зі злодія Бакуліна. Вже звучить абсурдно: злодій і недоторканість. Але це досі ганебні реалії України.

Потрібна була «дуже важка» робота трьох постмайданівських генпрокурорів, щоб назвати злодія – злодієм і винести рішення про скасування депутатської недоторканості.

Звісно, Луценко (як четвертий посмаданівський генпрокурор) на відміну від своїх попередників виявився найрезультативнішим. Але робота правоохоронних органів все одно занадто повільна: поки розслідують один злочин – діючі нардепи і високопосадовці «успішно» продовжують корупційну практику. Чому багато злодіїв ще досі сидять у стінах парламенту?», – написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Ігор Васюник.

УП нагадує, що 12 березня регламентний комітет Верховної Ради дав дозвіл на притягнення до відповідальності, затримання й арешт Бакуліна за підозрою в участі у “злочинній організації Віктора Януковича”, заволодінні чужим майном і замаху на заволодіння чужим майном, фінансовій оборудці, складанні фіктивних документів.

Зокрема, Бакуліну інкримінують заволодіння коштами “Нафтогазу Україна” у сумі 449 млн 963 тисячі гривень, закінчено замах на заволодіння коштами цього ПАТ у сумі 5 млрд 100 млн 36 тисяч гривень, а також у заволодінні майном і коштами “Чорноморнафтогазу” у сумі 404 млн 374 тисячі доларів при закупівлі нафтовидобувних вишок.

Розгляд у комітеті відбувся без Бакуліна, який повідомив листом про незадовільний стан здоров’я.

Генпрокурор Юрій Луценко запропонував Бакуліну піти на угоду зі слідством.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *