ОСТАННІ НОВИНИ

На Благодійному балі у Львові збиратимуть гроші на медапарати, які допоможуть дітям із мовними порушеннями

Вероніка Рой

|

У Львові під час Благодійного балу, який присвячений Міжнародному дню людини із синдромом Дауна, збиратимуть кошти на медобладнання. Про це сьогодні, 15 березня, під час прес-конференції повідомили у організатори заходу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла організатор благодійного балу Наталія Копчій, під час балу збиратимуть гроші на апарати, які допоможуть логопедам працювати із дітьми з мовними порушеннями.

«Цей бал ми проводимо вже вдруге. Минулого року ми придбали апарат, який вже сьогодні дає велику користь діткам. Цього року бал пройде 23 березня о 19:00 год. у Будинку вчених. Я сподіваюся, що цьогоріч за підтримки гостей заходу ми ще придбаємо усі потрібні апарати. Тому я хочу запросити усіх небайдужих підтримати дітей. Окрім благодійної справи можна ще і гарно відпочити та повальсувати. Під час балу будуть покази дизайнерів, презентації художніх робіт тощо. І водночас будуть дотримані всі канони балу», – розповіла вона.

За словами дитячого невролога навчально-реабілітаційного центру «Гармонія» Олеаг Гера, для ефективної роботи з дітками потрібно придбати чотири такі апарати. Вартість одного обладнання становить 12 тисяч гривень.

«У нас в центрі 71 дитина з мовними порушеннями. З усіх новинок ми обрали обладнання, яке впливає на мовлення. Це апарат Forbrain. Основна сутність апарату – це вплив через звук і слух на центральну нервову систему. Дітки отримуватимуть звук через мікрофон, він потрапляє на спеціальний синтезатор і через синтезатор він потраплятиме у мозок і за рахунок цього інформацію отримуватимуть без затрат зусиль на розрізнення шумів», – додав він.

Детальнішу інформацію про Благодійний бал можна дізнатися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *