ОСТАННІ НОВИНИ

Які пільги отримуватимуть бійці-добровольці на Львівщині?

Вероніка Рой

|

На Львівщині запровадили низку пільг для бійців-добровольців. Про це сьогодні, 14 березня, розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«З початку цього року на рівні місцевих бюджетів передбачені пільги для бійців-добровольців на оплату житлово-комунальних послуг. Також в області діє Комплексна програма з підтримки учасників АТО. За цією програмою добровольці можуть скористатися певними видами спеціальних гарантій: допомога в розмірі трьох тисяч гривень демобілізованим добровольцям , також вони можуть скористатися програмою з реабілітації, якщо стан їхнього здоров’я цього потребує. І з літа цього року поранені добровольці зможуть скористатися програмою сімейного відпочинку, щоб вони могли зі своєю сім’єю провести гарно час», – розповіла вона.

Також, як розповів юрист та один з ініціаторів визнання добровольців на рівні місцевих рад по Україні, добровольці мають право претендувати на земельну ділянку

«У 2014 році було прийнято Держгекадастру про позачергове надання земельної ділянки учасникам АТО. Хотів би зазначити, що Держгеокадастр у Львівскій області надає земельні ділянки для учасників АТО та для бійців-добровольців. Наразі з цим проблем у нас немає», – зазначив він.

Варто додати, що на Львівщині вже подали 193 заяви на визнання воїнів-добровольців учасниками АТО, із них – 13 жінок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *