ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині шукають директорів для 14 закладів охорони здоров'я

Соломія Головіна

|

Сьогодні стартував конкурс на посади директорів для 14 закладів охорони здоров’я Львівської обласної ради. Про це сьогодні, 14 березня, під час прес-конференції повідомила директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як вона розповіла, нині відбулося перше засідання новоствореної конкурсної комісії з проведення конкурсів на заміщення посад керівників закладів охорони здоров’я ЛОР.

«Фактично сьогодні комісією оголошено конкурс. Інформація про подання документів, думаю, нині оприлюднять на відповідних ресурсах облради. Прийом документів триватиме до 28 березня включно», – зазначила Ірина Микикчак.

Вона пояснила, що згідно із конкурсом керівником медзакладу буде вже не головний лікар, а директор чи гендиректор.

«Це буде такий потужний конкурс, яким призначать 14 керівників комунальних закладів охорони здоров’я, але це не будуть головні лікарі, а директори і гендиректори. Зокрема, посаду гендиректора виділено в обласній клінічній лікарні, регіональному фтизіопульмонологічному центрі, регіональному онкологічному центрі, обласній психіатричній лікарні. В інші установи будуть призначені директори комунальних закладів… Далі ми підемо на перетворення цих закладів у некомерційні підприємства», – зазначила посадовиця.

Окрім цього, Ірина Микичак пояснила, що впровадити посаду директорів вирішили для ефективнішого управління закладами охорони здоров’я, оскільки головні лікарі здебільшого займаються лікуванням.

«За спільним рішенням обласної ради, управління майном ЛОР, профільної депутатської комісії, департаменту охорони здоров’я ЛОДА ми прийняли таке рішення для того, щоби змінити якість управління нашими закладами. Головний лікар здебільшого займається лікувальним процесом і такими речами, які стосуються забезпечення (закупівлі, ремонти, тощо). Але зараз ситуація в контексті реформи потребує того, щоб ми мали керівників, які мають потужні задатки управлінців, менеджерів, бажано, щоб вони мали дві вищі освіти – державне управління, публічне адміністрування, економіка, право, тобто ті речі, які нині є вкрай важливі для установи. Нам важливо, щоби кожна ця установа сформувала для себе перспективний план розвитку, включаючи і нові джерела фінансування, залучення інвестицій та грантів, міжнародну співпрацю, комунікацію. Тобто, є цілий перелік завдань, які ми ставимо перед директорами цих комунальних підприємств, які прописані в статутах та конкурсних вимогах», – зауважила директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *