ОСТАННІ НОВИНИ

Воля для Зірочки. Львівські волонтери з патрульними врятували коня, що помирав у завалах сміття

Катерина Родак

|

Львівські поліцейські спільно з зоозахисниками врятували 5-річного коня Зірочку, яка жила посеред сміттярки в одному із дворів Брюхович.

 

Про тварину першою повідомила місцева жителька Оксана Богуш. Вона написала у Facebook допис з фотографією коня, що  перебував у жахливому стані та потребував допомоги. Як виявилось, тварина живе на подвір’ї, завалена сміттям, уже кілька років.

Лише 12 березня цього року місцеві жителі викликали на місце патрульну поліцію. Поліцейські напоїли та нагодували коня, і протягом дня намагались разом з зоозахисниками знайти тварині нове помешкання.

«Тварина виглядала зневодненою, дуже худою та знесиленою. Так як власника не було на місці, ми вирішили не гаяти час та набрали йому в миску, яку знайшли на подвір‘ї води» – розповіла інспектор 1 батальйону патрульної поліції Анна Бурда.

Згодом зоозахисники провели перемовини із власником коня та запропонували забрати або викупити тварину.

«Попросив погладити коня, а там шнурки повростались в шию, все гниє, лишай… Власник коня розповів, що цій кобилі 5 років.  Після довгої розмови попросив, щоб він мені подарував Зірочку. І він погодився.  Потім почали розчищати дорогу для того щоб вийти, і нарешті – воля!», – розповів один із рятувальників Зірочки волонтер Назар Дулиш.

Зірочку тимчасово забрали до себе мешканці Брюхович. Сьогодні коня оглянуть ветеринари, а в подальшому зоозахисники планують знайти тварині новий постійний дім.

Кошти на реабілітацію Зірочки волонтери збирають за цим рахунком: 5168757350326189 Назар Дулиш.

Додамо, що на місце події виїжджали слідчі, які зафіксували факт жорстокого поводження з тваринами, і зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Раніше Львівський портал розповідав історію про те, як львівські волонтери врятували від бойні 8-річного коня.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *