ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав відзнаку «Молодіжна столиця України»

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 12 березня, заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема урочисто вручив Львову відзнаку «Молодіжна столиця України», передає кореспондент Львівського порталу.

 

Варто зазначити, що місто Львів взяло участь в національному конкурсі «Молодіжна столиця України» та разом з іншими українськими містами позмагалися за статус найкращого міста для молоді. 16 лютого у Києві відбулася презентація учасників конкурсу та за його результати Львів отримав перше місце.

«Цей конкурс відбувався у два етапи. Перший етап – це був відбір заявок, а другий етап – безпосередня презентація самих заявок та фінал. Варто зазначити, що у фіналі брали участь 10 міст. Відтак, журі, яке складалось з представників різних міжнародних організацій , обрало Львів, як молодіжну  столицю України.  Хотілося підкреслити, що завдяки молоді, завдяки драйвовим людям, які щодня створюють реальність нашого міста, Львів отримав статус першої молодіжної столиці України», – зазначив заступник міського голови Андрій Москаленко.

Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, у конкурсі взяли участь 56 міст України.

«Дуже часто можна почути, що молодь – це майбутнє України. Ініціатива цього конкурсу була про майбутнє для міста та про молодь як сьогодення, про молодь, яка сьогодні реально впливає на зміни соціальному, політичному, громадському та економічному вимірі. Власне, ідея була створити майданчик та платформу на якій місто разом з молодими людьми почне спілкуватися про те, яке ж майбутнє буде у цього міста та які перспективи тут є для молодих людей.  Цей конкурс для України – це щось нове. Адже в Європейському Союзі конкурс на вибір молодіжної столиці вже має свою історію.

Цього року і в Україні вперше відбувався такий конкурс і для нас дуже важливо, щоб цей конкурс відбувався у взаємодії та співпраці з молодими громадянами суспільства, з людьми, які бачать та розуміють, яким чином змінювати ситуацію в країні та в місті на краще», – розповів він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *