ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада проводитиме інвестиційні конкурси для ефективного управління майном

Соломія Головіна

|

У Львівській обласній раді збираються впроваджувати інвестиційні конкурси для ефективного управління майном спільної власності територіальних громад Львівщини. Про це сьогодні, 7 березня, йшлося під час круглого столу на тему «Ефективність управління комунальним майном та розробка нового механізму проведення конкурсів по залученню інвестицій», передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, на сесію облради через місяць-два планують винести «Положення про залучення інвестицій у майно територіальних громад області», яке, власне, і обговорювали під час нинішнього круглого столу.

«Думаю, у квітні ми ще раз зберемося і обговоримо його. Десь в квітні, можливо, у травні будемо виносити його на розгляд сесії», – зазначив посадовець.

Як він пояснив, інвестиційний конкурс – це ще один спосіб ефективного управління комунальним майном.

«Майно може бути продане способом аукціону, в дуже виключних випадках способом викупу орендарем. У даному випадку вводимо ще один спосіб – залучення інвестицій в обласне майно», – зауважив Володимир Гірняк.

Перелік об’єктів, що підлягатимуть винесенню на конкурс із залучення інвестицій, затверджуватиметься на сесії ЛОР.

Реалізація проекту із залучення інвестицій може передбачати, зокрема, реконструкцію, реставрацію, капремонт, придбання або модернізацію обладнання, тощо.

«Безумовно, найкращий спосіб – аукціон, і облрада далі їх проводитиме. Але є такі моменти, коли його провести неможливо. І це положення стосуватиметься саме цих випадків…Якщо облрада каже, що на цьому об’єкті має бути, наприклад, підземний паркінг, то після продажу з аукціону, ми ніяк не вкажемо цих умов. В цьому випадку ми не будемо просто продавати об’єкт, можемо вказувати, що бачимо на цьому об’єкті саме паркінг», – зазначив Володимир Гірняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *