ОСТАННІ НОВИНИ

У «Шегинях» українка намагалась дати хабар прикордоннику за недійсний паспорт

Юлія Шпак

|

На кордоні з Польщею українка намагалась дати 400 гривень хабара прикордоннику за недійсний паспорт. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

 

«Напередодні, в пункті пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею, на виїзд з України прибула 41-річна громадянка України. На паспортний контроль вона надала український паспорт, в якому була частково знищена остання сторінка. Аби прикордонник не звернув увагу на недійсний документ, жінка вклала в нього ще й винагороду для правоохоронця у сумі 400 гривень.

Звісно, що прикордонник не купився, натомість громадянці довелося спілкуватись на кордоні ще й з поліцейськими. Невдовзі подорожня знову зголосилася перетинати кордон та пред’явила прикордонникам паспорт громадянина Бельгії, виданий на її установчі дані», – йдеться у повідомленні.

Відповідно стосовно дій жінки було складено протокол за спробу незаконного перетинання державного кордону України.

У відомстві нагадують, що згідно Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» документами для перетинання державного кордону громадянами України є:

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон,
  • дипломатичний паспорт,
  • службовий паспорт,
  • проїзний документ дитини,
  • посвідчення особи моряка,
  • посвідчення члена екіпажу

Відповідно до статті 2 Закону України «Про громадянство України» «…якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України».

Фото: прикордонники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *