ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знизилась захворюваність на кір і грип

Соломія Григор'єва

|

Управління охорони здоров’я Львівської міської ради повідомляє: пік спалаху захворювання на кір у Львові минув. Окрім того, захворюваність на грип серед львів’ян також зменшилась. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії Львова.

Впродовж січня 2018 року у Львові на кір захворіло 180 осіб, тоді як в лютому – 135 осіб. В березні (станом на 4 березня) захворіло 7 осіб. Відтак, як зазначають фахівці, пік спалаху захворювання на кір уже минув – дедалі менше реєструватимуть випадки цього захворювання. З 15 січня станом на сьогодні щеплення від кору в поліклініках міста зробили 9 842 дітям, що є найбільше за аналогічний період попередніх років.

«Згідно з даними Лабораторного центру, в січні маємо 180 захворілих на кір, в лютому – 135 захворілих. За чотири дні березня зареєстровано 7 випадків захворювання. Власне пік спалаху захворювання на кір уже минув, хоча сам спалах триватиме, за прогнозами, до травня, і будуть реєструватись нові випадки захворювання, але не в такій кількості – їх буде менше», – зазначила головний позаштатний спеціаліст з епідеміології управління охорони здоров’я ЛМР Олена Баворовська.

Зазначимо, що захворілі переносять захворювання без ускладнень, померлих від кору немає. Вакцин у Львові достатньо, щоб провести необхідну кількість щеплень дітям.

За підсумками щотижневого моніторингу захворюваності, на 9 тиждень року (26.02-04.03.2018) зафіксовано 5265 захворілих на грип та ГРЗ, що на 51 випадок менше, ніж попереднього тижня. Із захворілих 54,4% – діти. Інтенсивний показник захворюваності не перевищує епідемічного порогу.

Зокрема, інтенсивний показник захворюваності становить 680,3 на 100 тис. населення при епідемічному порозі 1018,60 на 100 тис. населення – тобто захворюваність не перевищує епідемічного порогу.

Додамо, що згідно з даними Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», в цьому епідсезоні переважає циркуляція вірусу грипу типу В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *