ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині триває перепідготовка та підвищення кваліфікації офіцерів

Омелян Шевчук

|

На Міжнародному центрі миротворчості та безпеки триває підготовка офіцерського та сержантського складу на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації. Про це Львівському порталу повідомили у пес-службі Національної академії СВ.

 

«Вже четвертий тиждень понад двох сотень офіцерів та сержантів проходять на полігоні курс Базової загальновійськової підготовки. Він передбачає підготовку військовослужбовця до виконання завдань як в мирний, так і воєнний час в бойових умовах, вдосконалення (відновлення) знань та вмінь з порядку поводження зі зброєю і її застосування, дій на полі бою (пересування та орієнтування на місцевості)», – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, воїнів вчать надавати домедичну та першу психологічну допомогу (самодопомогу), забезпеченню живучості на полі бою, зокрема поводженню зі саморобними вибуховими пристроями. Чималу увагу приділено й формуванню стійких морально-психологічних якостей — тобто загалом отриманню всіх основних знань і навичок необхідних для захисту держави.

За словами заступника начальника курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації підполковника Сергія Чернакова, після успішного проходження ознайомчого курсу, слухачі зараз відпрацьовують програму основного навчального курсу, що триватиме впродовж трьох тижнів.

«В основу навчального процесу нами покладено модульний принцип відпрацювання предметів підготовки, — розповідає офіцер. — Тобто предмети підготовки та тематика проведення занять підбирається з урахуванням їх змістовного поєднання з метою отримання максимальної ефективності проведених занять з визначених дисциплін. У цілому, слухачі успішно засвоюють запропоновані предмети. Особливо ж хочу відзначити капітанів Сергія Перепелицю та Миколу Аджубея, старшого лейтенанта Сергія Білецького, молодшого сержанта Наталію Маврову та багатьох інших. Вони своєю наполегливістю в опануванні новими знаннями стимулюють до кращих результатів своїх товаришів».

Варто зазначити, що під час перебування на полігоні слухачам Курсів перепідготовки створено належні і достатньо комфортні соціально-побутові умови. Адже особовий склад розташований у новозбудованому гуртожитку військового містечка «Гвардійське». Також у часи дозвілля для занять спортом військовослужбовцям надаються тренажерний зал та зал для занять ігровими видами спорту й інші об’єкти спортивної бази Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *