ОСТАННІ НОВИНИ

Комбо трійнят і татко у 65. Цікаві факти про народжених минулоріч на Львівщині малюків

Катерина Родак

|

Львівське обласне управління статистики традиційно опублікувало на своєму сайті дані про народжених дітей у минулому році. Львівський портал переглянув усі цифри та таблиці і наводить найцікавіші факти про мешканців області, народжених у 2017-му.

 

Усього у Львівській області торік народилось 25 тисяч 2 дитини, з них близько семи тисяч – у Львові. В порівнянні з 2016 роком малюків народилось на майже 8% менше.

Минулого року на Львівщині тричі народилися трійнята: у березні трьох малят назвали Вірою, Надією та Любов’ю,  в серпні Еммою, Ліоною та Сімоном, а у жовтні – Василем, Богданом, Андрієм.

Близнят та двійнят народилось 387 пар, при цьому найбільше з’явилось пар «хлопчик-дівчинка». Від усіх народжених дітей в області двійнята та трійнята становили  трохи більше 3%.

У 2017 році у трьох сім’ях на Львівщини новонароджена дитина стала 12-ю, у п’яти сім’ях – 11-ю, у шести – 10-ю.

У Львові народилось на сотню більше хлопчиків, ніж дівчаток. В області хлопчиків також народжували частіше.

Наймолодшій породіллі було 12 років,  наймолодшому батьку – 16 років. Найстарша жінка, яка народила дитину минулого року на Львівщині, на момент пологів мала 53 роки, а найстаршим батьком став 65-річний чоловік.

Найчастіше жінки ставали матерями у віці 22-25 років, а чоловіки батьками – в 25-29 років.

Найбільше дітей народилось у вівторок та п’ятницю, найменше – в суботу.

Найбільше дітей народилось в липні, у тому числі і двійнят/близнят. Найменше малюків з’явилось на Львівщині у грудні.

Більше 60% народжених 9 січня хлопчиків назвали Степанами, а понад 66% народжених 14 лютого хлопчиків отримали ім’я Валентин.

Раніше Львівський портал публікував найпопулярніші і найрідкісніші імена, якими називали жителі Львівщини своїх дітей у 2017 році. Зокрема, найбільш рідкісними серед дівчаток були імена Віталія, Романія, Стефанія, а серед хлопчиків – Зорян, Олесь, Серафим.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *