ОСТАННІ НОВИНИ

Відкриття нового рейсу зі Львова до Чехії відклали

Катерина Родак

|

Авіакомпанія Blue Air Moravia, «донька» румунського лоукостера Blue Air, відклала запланований на березень запуск польотів з чеського аеропорту Брно в п’ять європейських міст, у тому числі і до Львова. Старт виконання рейсів відкладається через те, що авіакомпанії не вдалося домовитися з місцевою владою, передає ЦТС.

 

Як писав раніше Львівський портал, авіакомпанія анонсувала запуск рейсу Брно-Львів у березні-квітні 2018 року.

«Переговори дуже довгі. Я вважаю, що це дуже погано, оскільки гармонізація деяких чеських та румунських законів досить складна. Ми трохи застрягли, є проблеми, і, звичайно ж, ми шукаємо інші можливості перевезення», – цитує слова гетьмана Північноморавського краю Богуміла Шимека видання iDNES.

Новий період початку подорожі з Брно обидві сторони поки не називають.

«Ми хочемо отримувати чіткі відомості від румунського перевізника протягом декількох днів, щоб ми не зупинилися і могли продовжити вести переговори з іншими авіакомпаніями. Ми зробимо все можливе, щоб забезпечити нові маршрути цього року», – додав Шимек.

Власниками  Blue Air Moravia є румунська бюджетна авіакомпанія Blue Air (частка -65%) і компанія Jihomoravská rozvojová společnost (доля 35%), яка належить Північноморавському краю. Перевізник планував почати рейси з Брно в березні цього року. В Мілан і Брюссель рейси повинні були виконуватися тричі на тиждень, в Рим, Барселону та Львів – два рази на тиждень. Так само з червня по вересень авіакомпанія планувала запустити сезонні рейси в Спліт і Дубровник. Передбачено, що рейси повинні були обслуговуватися літаками Boeing 737-500.

Як відомо, восени на український авіринок зайде лоукостер Ryanair. Свої польоти компанія запустить спочатку з Києва, а потім зі Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *