ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували пам'ять творця державного гімну Михайла Вербицького

Дарина Смеречанська

|

Сьогодні, 3 березня, відбулися заходи з нагоди відзначення 203-ї річниці від дня народження о. Михайла Вербицького. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Пам’ять видатного українського композитора, зокрема, вшанував міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який прибув з робочим візитом.

«Я дуже вдячний за те, що ми разом можемо віддати шану такій людині. Великій людині – велика шана. Все це говорить за себе. Адже Михайло Вербицький створив пісні, які по-справжньому зараз є народними. Те, як ми зараз виконуємо Гімн і є шаною, адже його душа завжди була з Богом і Україною», – зазначив Павло Клімкін.

Відтак, до пам’ятника отцю Михайлу Вербицькому поклали квіти та спільно виконали Національний Гімн України.

Довідка

Отець Михайло Михайлович Вербицький – український композитор, хоровий диригент, священик УГКЦ, громадський діяч, автор музики Державного Гімну України «Ще не вмерла Україна».

Перше виконання твору «Ще не вмерла Україна» як Гімну відбулося 10 березня 1865 року у Перемишлі, як завершальний номер концерту, присвячений Тарасові Шевченку.

В останні роки життя композитор займався педагогічною діяльністю, писав статті, творив музику.

Помер 7 грудня 1870 року у селі Млини (тепер на території Підкарпатського воєводства Республіка Польща), де і похований.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *