ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проведуть марш під гаслом «Львів не для польських панів»

Олександр Косик

|

У неділю, 4 березня, націоналістична організація «Національний корпус» організовує у Львові марш пам’яті Романа Шухевича. Про це йдеться на сайті організації, передає Львівський портал.

 

«4 березня о 17:00 Національний Корпус запрошує на марш пам’яті легендарного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. Акція присвячена 68-й річниці з дня його героїчної загибелі в нерівному бою з окупантами. Вийди та покажи, кому належить Львів», – йдеться у повідомленні організаторів.

Серед гасел цього заходу є один доволі провокативний: «Львів не для польських панів». Водночас під час свого  робочого візиту у Львів міністр закордонних справ Павло Клімкін на питання журналістів, чи матиме це для організаторів якісь наслідки, відповів:

«Ми прекрасно розуміємо, якою була наша історія. Поляки іноді ображаються, коли ми кажемо, що так чи так було в історії. Але разом з тим ми маємо поводитись відповідально. Державницька позиція є дуже чіткою. Але тут, всередині країни, ми маємо право шанувати того, кого вважаємо за потрібне».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *