ОСТАННІ НОВИНИ

За те, щоб кордон припинив бути кордоном, який створює всім проблеми, мають відповідати регіони, – Клімкін

Соломія Григор'єва

|

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін приїхав до Львова, щоб обговорили з місцевими чиновниками розбудову прикордонної інфраструктури. Про це він розповів сьогодні, 2 березня, під час прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами міністра, посадовці обговорили те, яким чином кордон має припинити бути кордоном, який роз’єднує, і стати кордоном, який з’єднує.

«Я вважаю, що тут є люди, які можуть взяти відповідальність на себе і владнати весь той бардак, який відбувається навколо будівництва пунктів пропуску. Тому відповідальність і фінансові ресурси потрібно передати сюди, так само, як це треба зробити з усіма іншими регіонами. За побудову пунктів пропуску мають відповідати регіон. Це їх відповідальність і фінансова спроможність. Звичайно, стратегічне планування має залишатися на рівні держави.», – сказав Павло Крімкін.

Бардак з пунктами пропуску потрібно владнати впродовж 2-3 років, щоб Україна могла реалізовувати всі заплановані проекти з європейськими країнами.

«Те, що деякі пункти не побудовані протягом 10 років – це вирок існуючій системі. За те, щоб кордон припинив бути кордоном, який створює всім проблеми, мають відповідати тут. І якщо ми найближчим часом, протягом 2-3 років, кардинально це не змінимо, ми отримаємо на кордоні ситуацію, близьку до колапсу. Бо без цього все те, що ми плануємо зараз з Європейським Союзом, всі ті нові проекти, європейські інвестиції, просто не працюватимуть», – додав міністр закордонних справ.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *