ОСТАННІ НОВИНИ

Серце на долоні – ПРЕВ’Ю

Андрій Котенський

|

Це була вроджена вада серця, про яку не здогадувалися рідні, а операція була єдиним квитком в подальше життя. На жаль, стрибнути в останній вагон долі йому не вдалося. Після хірургічного втручання, яке могли зробити ще близько 10 років тому, у реанімації перестало битися серце 30-річного чоловіка. Звали його Юрій…

 

У пошуках відповідей ми з’явилися на порозі кабінету завідувача кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Віталія Аверчука. Заклопотаний чоловік прийняв нас у тісній кімнаті. Зауважимо, що про зустріч та інтерв’ю ми клопотали декілька днів, але коли нас таки запросили, вдалося поспілкуватися лише кілька хвилин. Проте сивочолий медик зробив щось більше. Своєю вказівкою чоловік погодився відчинити усі двері кардіологічного відділення перед об’єктивом нашої камери.

Відтак, Львівський портал отримав повний доступ до всіх палат та кабінетів, ба більше: перед нами відчинилися двері операційних, і нам вдалося зафіксувати ексклюзивні кадри, як серця пацієнтів б’ються у руках людей у білих халатах.

Ми вдалися до експерименту і вирішили здолати увесь шлях пацієнта, який з’являється на порозі лікарні, щоб перевірити дії медиків на собі і людях, які опинилися поруч.

Що з цього вийшло, як вберегти серце і судини здоровими, читайте незабаром на Львівському порталі у рубриці «Статті».

Фото: Андрій Котенський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *