ОСТАННІ НОВИНИ

«Газпром» оголосив про розірвання всіх контрактів з поставки газу в Україну

Омелян Шевчук

|

Російський «Газпром» розпочинає розірвання всіх раніше укладених з Україною газових контрактів. Такий крок у «Газпромі» пояснили тим, що рішення Стокгольмського арбітражу порушило інтереси компанії. Про це заявив голова правління компанії Олексій Міллер, пише ТСН.

За його словами, мова йде, як про контакт на поставку газу українським споживачам, так і про договір на транзит газу до Європи.

Як відомо, Україна офіційно попередила Євросоюз, що через Росію він може лишитися без газу. «Газпром» повернув «Нафтогазу» гроші за відновлення поставок палива до України, але не квапиться віддавати величезний борг, сплатити який українцям примусив росіян міжнародний арбітраж. Газпром має сплатити Нафтогазу понад 2,5 мільярда доларів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що через критичне зменшення потоку газу із Росії Нафтогаз України закликає населення скрутити опалення на 1-2 градуси, аби країна не замерзла.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик повідомив, що дитячим садкам, школам і вищим навчальним закладам рекомендовано призупинити роботу до 6 березня включно з метою економії споживання газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *