ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові через зсув ґрунту обвалюється будівлі церкви Святого Іллі

Соломія Григор'єва

|

На вулиці Дорога Кривчицька через погано організоване водовідведення прибудинкової території руйнується церква Святого Іллі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

Сьогодні, 28 лютого, під час позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС погодили рішення про виділення Личаківській районній адміністрації коштів з резервного фонду міського бюджету на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з укріплення схилу по вул. Дорога Кривчицька, 113. Таке рішення погодили, щоб унеможливити подальше руйнування будівлі церкви Святого Іллі, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, та прибудинкової території.

Як розповів голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський, у храмі виявлені численні вертикальні тріщини, всередині також деформовані окремі частини. Водовідведення прибудинкової території було неорганізоване, тому внаслідок перенасичення водою, ґрунт починає осуватися. З його слів, церква є на схилі, тому задля безпеки прихожан храму і безпеки мешканців, які проживають в цьому районі, потрібно проводити роботи з укріплення схилу.

Вартість аварійно-відновлювальних робіт становить 1 189 723 грн.

«Ці роботи передбачають укріплення схилу. Після того, як ми вже маємо проектно-кошторисну документацію, в нас є кошти на замовлення проекту на реставрацію самого храму. Це пам’ятка архітектури місцевого значення», – додала начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *