ОСТАННІ НОВИНИ

У ЦНАПах Львова скасували «живу чергу» для оформлення закордонних паспортів

Юлія Шпак

|

В Центрах надання адміністративних послуг Львова найактуальнішою залишається послуга з оформлення і видачі паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон – мешканці масово звертаються за виготовленням біометричних паспортів. Тому щоб краще організувати процес, тепер «живу чергу» для замовлення біометричного паспорту (паспорт для виїзду за кордон) перевели в електронну, втричі збільшивши в ній кількість місць, і її відкриватимуть щотижня в понеділок.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Проте «живу чергу» для замовлення паспорта у вигляді ID-картки (паспорт громадянина України) – залишили, і вона актуальна. Водночас люди пільгових категорій обслуговуються позачергово без попереднього запису. Про це розповіла директор департаменту адміністративних послуг ЛМР Валентина Бартошик.

Так, у 2017 році цією послугою з оформленні і видачі паспортів у ЦНАПах скористалося понад 35 000 тис. осіб. Протягом січня-лютого 2018 року за замовленням цієї послуги звернулись 7 700 відвідувачів, і видано понад 5 600 паспортів.

«В нас протягом останніх двох місяців дуже сильно зріс попит на замовлення біометричних паспортів, і ми зрозуміли, що «жива черга» не є ефективною, бо були непорозуміння серед мешканців, які мали претензії щодо організації процесу. Тому щоб уникнути непорозумінь серед мешканців міста і області, з 21 лютого  в  ЦНАП послугою «Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон» можна скористатись виклично за попереднім записом – ця послуга в режимі «живої черги» не працює.

Раніше було складно записатися в електронному режимі, тому що кількість місць була достатньо обмежена, бо акцент був на «живу чергу». Сьогодні ця кількість зросла, вона стала втричі більшою – тобто ми втричі збільшили кількість місць через онлайн-запис. Тому зараз на одну годину запис зможе здійснити три клієнта на отримання закордонного паспорта, та один клієнт на отримання паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

Електронна черга буде оновлюватися кожного тижня по понеділках, тому мешканці зможуть обрати собі будь-який зручний день протягом тижня – з понеділка до п’ятниці.

Проте послуга «Оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карки» буде доступна згідно попередньої реєстрації і в режимі «живої черги» також. Бо це добре працює, черг і протермінувань практично нема.

Зазначимо, що подати документи для оформлення паспорта громадянина України можна у територіальному підрозділі ЦНАП залежно від реєстрації місця проживання особи. Проте подати документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна у будь-якому  територіальному підрозділі ЦНАПу  м. Львова.

Всі документи оформляються одразу на місці, одразу відбувається фотографування. Відповідно до наказу Державної міграційної служби України від 03.11.2016 № 280, вартість оформлення паспорта громадянина України в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 279 грн., до 10 робочих днів – 366 грн. Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 557, 32 грн., до 7 робочих днів – 810,32 грн.

Перелік необхідних документів для оформлення паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України для виїзду за кордон є на сайті Львівської міської ради: http://city-adm.lviv.ua/services/directory-services/derzhavni-orhany-vlady/derzhavna-mihratsiina-sluzhba

Слід зазначити, що прийом та видача результату адміністративної послуги щодо оформлення паспорта громадянина України та оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон проводиться у територіальних підрозділах Центру надання адміністративних послуг м. Львова та в районних відділах Державної міграційної служби України.

Контакти територіальних підрозділів ЦНАП м. Львова для замовлення послуги на оформлення паспорта: вул. І. Виговського, 32, вул. Ген. Чупринки, 85, вул. М. Хвильового, 14а, вул. Т. Шевченка, 374, пр. Червоної Калини, 72а, вул. К. Левицького, 67.

При виникненні будь яких питань,  прохання звертатися: довідка ЦНАП м. Львова: 032 297-57-95, ел.пошта:  [email protected] ; сторінка ЦНАП м. Львова на сайті Львівської міської ради http://city-adm.lviv.ua/services/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *