ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція попереджає: аферисти продовжують грабувати людей, прикидаючись працівниками банку

Олександр Косик

|

Попри те, що поліція постійно інформує населення про методи, які застосовують шахраї, окремі громадяни все ж сприймають їх слова на віру і втрачають свої заощадження. Аферисти продовжують ошукувати людей, видаючи себе за банківських працівників. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

У Золочівський відділ поліції 15 лютого звернулася 51-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що до неї зателефонував невідомий чоловік. Представившись працівником банку, він запропонував потерпілій зменшити кредитні відсотки. Для цього їй необхідно було через термінал здійснити кілька операцій з банківською карткою. Повіривши, жінка чітко виконала настанови незнайомця і переказала йому 12 540 гривень.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Максимальне покарання, передбачене статтею, – обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці встановлюють обставини події та особу зловмисника. Проводиться досудове розслідування.

Працівники поліції ще раз попереджають: не довіряйте незнайомим людям. Якщо вам телефонують «працівники фінансових установ» та пропонують змінити пароль, розблокувати картку, збільшити терміни її дії тощо і при цьому вимагають повідомити конфіденційну інформацію, у жодному разі не надавайте її. Коли існують певні сумніви, то особисто зверніться у найближче відділення свого банку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *