ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть чиновницю, яка передала у приватну власність майже два гектара землі

Юлія Шпак

|

На Львівщині судитимуть чиновницю, яка незаконно передала державні землі у власність приватним особам. Загалом у володінні дванадцяти громадян опинилася територія площею майже 1,8 гектара.  Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно зі слідчими обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Львівської області встановили, що протягом 2005–2008 років  землевпорядник однієї із сільрад Жовківського району, 45-річна місцева мешканка, виготовила технічну документацію із відведення у приватну власність 12 громадянам земельних ділянок загальною площею у 1,8 гектара під забудову.

Зазначена територія прилягає до міжнародної траси і знаходиться поза межами населеного пункту. Згідно із вимогами чинного законодавства, виділені ділянки могли надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування. Натомість чиновниця виготовила та подала на затвердження документацію, начебто ці землі знаходились у володіння сільради.

Слідче управління поліції області повідомило зловмисниці про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.          .

Землевпоряднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю  на  строк  до  трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї  тисячі  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *