ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині бурульки травмували 16 мешканців. Хто винен?

Катерина Родак

|

Протягом  періоду з 4 до 14 лютого 2018 року на території Львівської області через падіння снігових бурульок травмовано 16 чоловік, в тому числі 2 дитини. Про це повідомляє міська рада трускавця з посиланням на Відповідно до інформації департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

У департаменті наголошують, що внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих.

«Падіння снігу або льоду з даху може привести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті. Вгадати той самий момент, коли бурулька вирішить, що висіти їй набридло, абсолютно неможливо.», – попереджають мешканців області.

Хто несе відповідальність за травматизм, спричинений нерозчищеними тротуарами та падінням бурульок з дахів?

Прибирання прилеглих територій здійснюють власники об`єктів благоустрою, якщо інше не визначено договором або правилами благоустрою міста. При снігопадах і ожеледиці суб`єкти благоустрою зобов`язані на прибудинкових територіях звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій від снігу, льоду та посипати їх піском; своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із дотриманням необхідних мір безпеки.

На об`єктах благоустрою забороняється очищати дахи від снігу та льоду без встановлення тимчасових огорож на прилеглих до будівель і споруд територіях.

Керівники підприємств, установ, організацій, фізичні особи – підприємці, власники садиб відповідно до чинного законодавства несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до заподіяння шкоди майну або здоров’ю громадян, на власних, закріплених за підприємствами, установами, організаціями територіях.

Нагадаємо, 6 лютого на вулиці Івана Франка на голову 71-річній львів’янці впала бурулька. 12 лютого бурулька обвалилась на голову перехожого на вулиці Карбишева. А минулого року на вулиці Краківській брила льоду впала на пенсіонерку, яка від удару загинула на місці.

Також 14 лютого на проспекті Шевченка через погодні умови обвалився карниз будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *