ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова обвалилась частина фасаду будинку

Катерина Родак

|

У центрі Львова на проспекті Шевченка, 22  обвалилась частина карнизу будинку. Подія трапилась учора, 13 лютого, близько 21.00 год.

 

Інформацію з фотографіями про обвал карнизу оприлюднив у Facebook львів’янин Денис Бригіцький.

«Центр міста, пр. Шевченка, 22 біля 21:00 з третього поверху відвалився карніз, дивом не вбив людей, які проходили трохи подалі від цього місця», – написав він.

Денис Бригіцький також зазначив, що мешканці будинку раніше звертались до мерії Львова з проханням відреагувати на стан фасаду будинку.

Водночас керівниця ЛКП «Княже місто», що обслуговує проспект Шевченка, Ірена Мінарович зазначила Львівському порталу, що місце події сьогодні зранку обгородили стрічкою, аби там не ходити пішоходи. Подібними стрічками обтягнули території майже усіх будинків на проспекті Шевченка.

Ірена Міранович розповіла, що подібна ситуація за сьогоднішніх погодних умов може трапитись з будь-яким будинком, зокрема можуть обвалюватись частини балконів та карнизів.

«Жолоби будинків забиті снігом, воронки позамерзали, вода не сходить і потрапляє на фасад. Також вдень може бути плюсова температура, а вночі мінусова. І “розпирає” частини будівель  від перепаду температури», – сказала вона Львівському порталу.

І. Міранович додала, що подібну ситуацію неможливо передбачити. Проводити протиаварійні роботи на фасаді 22-го будинку не планують, оскільки, за словами керівниці ЛКП, нещодавно цьому будинку міняли дах.

Нагадаємо, 6 лютого на вулиці Івана Франка на голову 71-річній львів’янці впала бурулька. 12 лютого бурулька обвалилась на голову перехожого на вулиці Карбишева. А минулого року на вулиці Краківській брила льоду впала на пенсіонерку, яка від удару загинула на місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *