ОСТАННІ НОВИНИ

Державний нотаріус у Жовкві кричить на людей і виганяє їх із «живої» черги

Андрій Котенський

|

Державний нотаріус у Жовкві Ольга Галань не приймає та не віддає документів людям, які їй не сподобалися, та у підвищеному тоні виставляє їх за двері, щоб ті приходили на прийом ще з ночі. Про це Львівському порталу повідомила львів’янка Віра Сало, яка стала заручником цієї ситуації.

 

За словами жінки, аби потрапити на прийом до державного нотаріуса у Жовкві треба запастися терпінням і вочевидь взяти відпустку на декілька днів.

«У четвер, 15 лютого, близько 15.00, я зі сестрою прийшла на прийом до державного нотаріуса у Жовкві, але нас повідомили, що вона нічого не може вдіяти бо не працює система реєстру і приходити із понеділка. На уточнююче питання, чи прийматимуть людей у п’ятницю, 16 лютого, нотаріус неохоче повідомила, «що прийматимуть», але нас запросять, якщо ми будемо у числі трьох перших осіб, після чого у зухвалому тоні випровадили за двері», – повідомила жінка.

Звернення по допомогу у врегулюванні цієї ситуації до Головного територіального управління юстиції у Львівській області теж не дало результатів. Більше того, сьогодні вранці жінку повторно виставили із кабінету державного нотаріуса, мотивуючи це тим, що заявниця прийшла восьмою.

«Ви думаєте, що якщо звернулися до керівництва юстиції, то вам там допоможуть?» –з посмішкою «зустріла» клієнта посадовиця.

За словами жінки, її знову у грубій формі виставили за двері, і не повідомили коли можна прийти по документи. Мовляв, якщо із понеділка то знову лише у числі перших трьох і байдуже, як немісцевим добратися до Жовкви, щоб зайняти чергу посеред ночі.

«Сьогодні я добралася до кабінету нотаріуса вранці о 07.40 і виявилася вже восьмою у «живій» черзі. Перші люди прийшли сюди ще з шостої ранку, коли надворі було ще геть темно. Прийом громадян розпочався о 09.00, і біля 10.40 я таки потрапила до кабінету, та виявилося, що даремно згаяла час. Державний нотаріус сказала, що не прийме мене, бо не прийшла серед трьох перших… Мало того, посадовиця вчергове перейшла на підвищений тон і почала ображати, що я це «воно», «енергетичний вампір і їй не подобається мій «монотонний голос». Жодні аргументи не подіяли і мене знову виставили за двері щонайменше до понеділка, а прийом решти громадян продовжився», – повідомила Віра Сало.

Львівський портал попросив прокоментувати інцидент у відділі із питань нотаріату Головного територіального управління юстиції у Львівській області, де нам розповіли, що жовківський нотаріус приймає людей у порядку черговості, а жінка, яка скаржиться просто не була першою.

«Зараз нотаріус приймає людей, які лише долучають документи до справ, реєструє і видає свідоцтва. Вона вчиняє нотаріальні дії», – повідомили у відомості.

На уточнююче питання нашого кореспондента, а чому там обзивають людей, у відомстві повідомили: «Ми окремо проведемо розмову із нотаріусом про манеру її спілкування із людьми. Так не має бути. Нотаріус не мала права говорити із клієнтами у такій формі».

Яким чином відбуватиметься прийом у державного нотаріуса Жовкви – питання відкрите. Львів’янці порадили прийти на прийом з понеділка.

Водночас, у коментарі Львівському порталу Ольга Галань повідомила, що всі документи у жінки впорядку, але через великий наплив людей їй було запропоновано прийти в інший день.

«Ніхто її не ображав, радше я маю на неї образу, бо вона подає скрізь неправдиву інформацію. Ніхто й голосу на неї не підвищував, це можуть засвідчити працівники, які сидять зі мною у кабінеті. Ще вчора я попросила їх прийти другою чи третьою, бо людей не записують а формують «живу» чергу через великий наплив людей», – повідомила Ольга Галань.

Тим не менш у розпорядженні Львівського порталу є голосовий відеозапис, що підтверджує слова Віри Сало. Якщо документи жінці не віддадуть із понеділка то його буде опубліковано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *