Чотирьох морських піхотинців у зоні АТО вбили товариші по службі

Омелян Шевчук

|

Щодо вбивства чотирьох військовослужбовців одного із підрозділів Збройних Сил України поблизу Широкіно з’явилися перші подробиці. За попередніми даними, їх вбили побратими по службі, а сам злочин намагалися приховати. Про це повідомила речниця генерального прокурора України  Лариса Саргану своєму Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Військовою прокуратурою сил АТО розпочато кримінальне провадження за ознаками умисного вбивства двох або більше осіб.

«У ході досудового розслідування проведено огляд місця події за участю експертів. На тілі загиблих виявлено вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні, де останні перебували – ознаки приховання злочину (підпалу та закладки вибухівки)», – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, до вбивства чотирьох морських піхотинців причетні двоє їхніх побратимів.

«Після ґрунтовного дослідження одержаних доказів встановлено причетність до вбивства двох співслужбовців загиблих, яких вже затримано. З участю їх захисників проведені слідчі експерименти, а також їх допити у ході котрих останні надали зізнавальні показання щодо обставин даного вбивства, учиненого на ґрунті нестатутних відносин проходження військової служби», – йдеться у повідомленні.

Зараз із затриманими проводяться інші невідкладні слідчі дії, готується повідомлення про підозру в умисному вбивстві двох або більше осіб вчинене за попередньою змовою.

Також призначені судово-медичні, хімічні, вибухотехнічні, балістичні, імунологічні, цитологічні, медико-криміналістичні, молекулярно-генетичні експертизи.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *