ОСТАННІ НОВИНИ

Горе-підприємці не мають дозволів на «кип’ятіння» гудронів у Грибовичах, - відповідь Мінекології

Дарина Смеречанська

|

У Міністерстві екології підтвердили, що ТОВ «Екоінвестгруп» та ТОВ «Дослідне виробництво», які провадять діяльність із «кип’ятіння» кислих гудронів на Грибовицькому сміттєзвалищі, роблять це нелегально і не мають відповідного дозволу на це. Про це повідомляє депутат Жовківського районної ради Ігор Муравський на своїй сторінці у Facebook.

 

Він опублікував відповідь міністерства щодо цієї ситуації, зазначивши, що відомство підтверджує, що дані підприємства працюють нелегально,отруюючи довкілля і наражаючи мешканців навколишніх сіл та міст на недуги і захворювання, спричинені даними токсичними викидами.

Зокрема, у офіційній відповіді йдеться, про те, що обидва підприємства «здійснюють господарську діяльність з видами відходів (кислими гудронами),на які ліцензія Мінприроди не видавалася, що суперечить ліцензійним умовам та порушує право заявників на безпечне для життя та здоров’я довкілля».

Раніше Ігор Муравськи повідомив про те, що 25 листопада фірма «Екоінвестгруп» без жодних дозвільних документів встановила на території Грибовицького сміттєзвалища саморобну установку для забору та підігріву небезпечних відходів – кислих гудронів. Депутат стверджує, що їдкий токсичний дим від «кип’ячених» гудронів йде на довколишні села та Львів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *