ОСТАННІ НОВИНИ

Їдкий токсичний дим від «кип’ячених» гудронів йде на довколишні села та Львів, - депутат

Соломія Головіна

|

Під час сесійного засідання Львівської облради виступив депутат Жовківської райради Ігор Муравський, який поінформував обранців про те, що на території Грибовицького сміттєзвалища далі продовжують «кип’ятити» небезпечні гудрони, утворюваний токсичний дим поширюється на навколишні села та Дубляни і Львів. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Він зазначив, що ще 25 листопада фірма «Екоінвестгруп» без жодних дозвільних документів встановила на території Грибовицького сміттєзвалища саморобну установку для забору та підігріву небезпечних відходів – кислих гудронів.

Ігор Муравський розповів, яку небезпеку становить «кип’ятіння» гудронів для мешканців, які живуть по-сусідству із сміттєзвалищем:

«Підігріваючи небезпечні гудрони, відбувається їх загорання, утворюється токсичний їдкий дим чорного кольору. Він поширюється на навколишні села Малехів, Збиранку, Грибовичі та міста Дубляни і Львів. Рідка фракція кислих гудронів, концентрований розчин сірчаної кислоти зливається в напрямку Грибовичів, внаслідок чого забруднюються ґрунти підземних вод».

За його словами, підприємство «Екоінвестгруп» не має ліцензії на поводження з кислими гудронами.

«Місцевим мешканцям від суботи почали погрожувати. Там і далі продовжують вибирати ті гурдони, спричиняючи екологічну катастрофу на Львівщині», – розповів Ігор Муравський.

Відтак закликав правоохоронні органи та голову ЛОДА негайно відреагувати на цю ситуацію.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *