ОСТАННІ НОВИНИ

Критичну ситуацію із виплатою субсидій врегулюють 14 лютого, – Гройсман

Андрій Котенський

|

Мінфін відкоригує механізм відшкодування пільг та субсидій підприємствам ОСББ та ЖКГ у середу 14 лютого. Про це під час години запитань до Уряду повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами депутата Анатолія Євлахова, постачальники послуг не можуть заповнити реєстр на отримання компенсацій субсидій через те, що вони не призначають ці субсидії, а їх призначає управління соцзахисту. Обмінятися реєстрами вони не можуть через захист персональних даних і на сьогоднішній день є реальна загроза зупинки постачання тепла води та газу та надання послуг із утримання будинків.

«На сайті мінфіну вже є постанова по внесенню змін до монетизації і ми готові це питання оперативно врегулювати. Також 600 мільйонів гривень уже перераховано на рахунки ОСББ», – відповів на заяву нардепа міністер фінансів України Олександр Данилюк.

Тим часом депутат Олена Бабак зазначила: «Україна фактично у колапсі. Підприємства тепло- та водопостачання не знають, як у січні будуть отримувати субсидії… ОСББ не хочуть монетизувати субсидій, а хочуть, щоб домогосподарства отримували ці кошти напряму».

Водночас Олена Бабак попросила урядовців озвучити дату, коли буде прийнята постанова і зміни до наказу Мінфіну, на що прем’єр-міністр Володимир Гройсман відповів: «Уперше за 26 років наш уряд прийняв історичне рішення – провести монетизацію субсидій. Не все йде так, як би нам всім хотілося, бо цей процес ми робимо вперше… Що стосується ОСББ і виробників енергії та комунальних послуг – кожна гривня їм буде повернені. Відповідні зміни ми приймемо на наступному тижні у середу».

Як відомо, держава боргує Львову за субсидії понад 300 мільйонів.

У Львові голови ОСББ записуватимуть відеозвернення до уряду з вимогою монетизувати субсидії.

Водночас під час візиту до Львова Володимир Гройсман повідомив, що швидкої монетизації пільг в Україні не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *