ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман запевнив, що всі, хто дійсно воював, отримають найбільші пенсії в Україні

Омелян Шевчук

|

Усі військові, які зараз в окопах захищають Україну, та справжні бойові пенсіонери отримають найбільші пенсії в Україні. Про це сьогодні, 9 лютого, під час години запитань до Уряду повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами Володимира Гройсмана, той, хто воював і зараз захищає Україну, не залишиться без підвищення пенсій.

«Перерахунок пенсій для військовослужбовців – це дуже важлива тема. І я пам’ятаю про обіцянку зробити це з 1 січня. Ми цього досі не зробили, бо не встигли внести у парламент закон про нову пенсійну систему, яка б і відкривала об’єктивну можливість до змін системи нарахування пенсій військовослужбовцям. Але я можу запевнити усіх, хто воював і зараз захищає Україну, ми не залишимо без підвищення пенсій. Проте ті силовики, які на власні очі не бачили, що таке реальні бойові дії та війна – ДАІшники, ОБХССшники, не будуть ставитися в один рівень», – повідомив він.

Водночас він запевнив, що підвищені пенсії військовим перерахують від 1 січня 2018 року, як і обіцялося.

«Можу запевнити, що якщо ми приймемо цей закон у лютому чи у березні, ми всім перерахуємо пенсії із 1 січня 2018 року. Кошти у нас на це будуть», – наголосив Володимир Гройсман.

Водночас він розповів, що сьогодні військові пенсіонери вимагають додаткових 43 мільярди гривень видатків, і це не зважаючи на те, що дефіцит пенсійного фонду вже становить 140 мільярдів.

«Ви хочете, щоб цей дефіцит зріс до 183 мільярдів, і ми погубили весь пенсійний фонд України? Тому ми маємо запровадити справедливу диференціацію пенсій для військових, яку запропонували розробити спільно із РНБО. Залишається узгодити позиції усіх військовослужбовців у армії і внести цей законопроект у зал. І не потрібно займатися популізмом, бо мова йде про долі сотні тисяч людей», – сказав прем’єр-міністр.

Також він запевнив, що невдовзі найбільші пенсії в Україні належатимуть захисникам України.

«Ми обов’язково внесемо цей законопроект, і всі ті, хто справедливо заслужив, й отримає підвищені пенсії. Цінуємо тих, хто зараз в окопах, саме тому вже почали підвищувати зарплати військовим, і вони невдовзі обов’язково матимуть найбільші пенсії в Україні, бо вони на це заслужили», – пообіцяв військовим пенсіонерам Володимир Гройсман.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *