ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові поліцейські спіймали квартирників, які «обчистили» щонайменше чотири квартири

Юлія Шпак

|

У Львові поліцейські затримали двох квартирників. Попередньо встановлено, що зловмисники причетні щонайменше до чотирьох квартирних крадіжок в обласному центрі та Жовківському районі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

В Личаківський відділ поліції звернувся 30-річний львів’янин. Він повідомив, що 26 січня між 10.00 та 14.00 у його квартиру, підібравши ключ, проникла невідома особа і викрала звідти два ноутбуки «Асус», 400 доларів США та срібну прикрасу. Загальна сума заподіяних збитків склала майже 50 000 гривень.

Через тиждень за аналогічною схемою була скоєна квартирна крадіжка у Сихівському районі. Про неї 2 лютого повідомив 38-річний місцевий мешканець. За його словами, зловмисники викрали майна на суму близько 4 000 гривень.

Як встановили працівники Сихівського відділу поліції, до цих та ще двох квартирних крадіжок причетні раніше судимий 38-річний львів’янин та його 26-річний приятель.

Того ж дня, 2 лютого, правоохоронці виявили зловмисників, які пересувалисяавтомобілем «Ford Mondeo», у селі Сокільники Пустомитівського району. Під час перевірки вони вчинили опір працівникам поліції, внаслідок чого двоє оперативників отримали тілесні ушкодження.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) та ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк до шести років.

Зловмисники були затримані в порядку ст..208 Кримінально-процесуального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Проводиться досудове розслідування та перевірка щодо причетності затриманих до скоєння інших кримінальних правопорушень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *