ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові через грип зупинили навчання у двох школах

Катерина Родак

|

У Львові зупинили навчання у двох школах через велику кількість учнів, що захворіли на грип та ГРВІ.

 

Школа-інтернат Марії Покрови, що на Личаківській, 35, з понеділка, 5 лютого, перебуває на карантині через велику кількість дітей, що захворіли на грип.  Як зазначила керівниця департаменту освіти Львівської ОДА Любомира Мандзій, у закладі оголошено карантин до кінця цього тижня.

Водночас через велику кількість хворих на грип та ГРВІ призупинили навчання у школі східних мов та бойових мистецтв «Будокан» №35, що на вул. Шухевича, 2. Як зазначив Львівському порталу директор школи Олександр Козловський, у школі захворіло понад 20% учнів. Навчання зупинили на тиждень від 7 до 13 лютого.

«У нас на ГРВІ дітей захворіло більше ніж 20%, і педрада прийняла рішення не чекати, коли їх буде 30-40-50%. Взяли і призупинили навчання за рахунок весняних канікул», – повідомив директор школи.

Пізніше в управлінні освіти Львівської міської ради уточнили, що жодної інформації щодо ситуації із захворюванням дітей на ГРВІ від директора школи східних мов та бойових мистецтв «Будокан» № 35 не надходило.

«Як інформувало управління освіти, жодного повідомлення від директора школи щодо ситуації із захворюваністю дітей на ГРВІ не надходило. Тому управління освіти буде з’ясовувати на підставі чого було прийнято одноосібне рішення про призупинення навчального процесу.

Оскільки, відповідно до норм чинного законодавства, таке рішення може приймати орган управління освіти», – зазначила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

За даними Львівського обласного лабораторного центру МОЗ, кількість хворих на грип та ГРВІ у Львівській області постійно зростає. Так, за минулий тиждень (29.01-04.02) в області захворіло на грип та  гострі респіраторні  інфекції 10 982 осіб, що на 1 453 випадки більше, ніж за попередній тиждень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *