ОСТАННІ НОВИНИ

На розвиток доріг Львівської області передбачено 0.4 мільярда гривень, – Омелян

Андрій Котенський

|

На дороги України у 2018 році виділять майже 50 мільярдів гривень. Із них на розвиток доріг Львівської області передбачено 0.4 мільярда гривень. Про це під час розширеного брифінгу «Плани Міністерства інфраструктури на 2018 рік» повідомив очільник відомства Володимир Омелян, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами Володимира Омеляна, 2018 – це рік запуску дорожнього фонду в Україні і децентралізації «Укравтодору».

Фото: УНІАН

«Із 1-го січня 2018 року «Укравтодор» відповідає за 47 тисяч км шляхів в Україні, ще понад 123 тисячі км доріг передано у підпорядкування на обласний та місцевий рівні», – повідомив він.

Загалом на ремонт і розвиток доріг в Україні цього року виділять близько 50 мільярдів гривень.

«Цьогоріч ми розраховуємо на фінансування цієї галузі в обсязі до 50 мільярдів гивень. З яких у дорожній фонд надійде 32.6 мільярда гривень. 6.4 млрд заплановано на додаткові бюджетні програми (дорогу, яка поєднає Балтику і Чорне море), ще 2 млрд на дорогу Київ – Харків – Довжанський, 2 млрд на Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка, 2 млрд на дорогу Харків – Богодухів – Охтирка, 1 млрд на Житомир – Чернівці і на розвиток доріг Львівської області – 0.4 мільярда гривень», – повідомив Володимир Омелян.

Також стало відомо, що в Україні продовжать практику митного експерименту з надходження частини перевиконання митних платежів до обласного бюджету на розвиток дорожньої інфраструктури.

«Близько 6 – 7 мільярдів гривень надходжень ми очікуємо від митного експерименту, але точну цифру ми матимемо посеред року», – додав міністр.

Також стало відомо, що на ремонт і будівництво доріг обласного значення буде виділено понад 11 мільярдів гривень, і це лише із дорожнього фонду. За іншими напрямками фінансування ця цифра буде суттєво більшою.

«Вкрай важливо, щоб ці дороги будувалися і ці гроші не лежали на рахунках. Якщо впродовж двох років їх не освоять по областях то я ініціюю їхнє повернення в дорожній фонд України», – додав Володимир Омелян.

Загалом в інфраструктуру України цього року планують інвестувати понад 86 мільярдів гривень.

Як відомо у 2016 році на дороги в Україні виділили 19 мільярдів гривень, у 2017 році ця сума майже подвоїлася до 35 мільярдів, а в 2018 очікується близько 50 мільярдів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *