ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині через сніг закликають утримуватися від поїздок водіїв вантажівок

Омелян Шевчук

|

Водіїв великогабаритної техніки просять утриматись від поїздок на час несприятливих погодних умов. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

За даними відомства, найближчими днями на Львівщині збережеться стан несприятливих погодних умов.

«Водіїв та перевізників закликають утриматись від поїздок, адже великогабаритні автомобілі часто стають причиною обмеження руху, під час заносу блокуючи проїжджу частину, або ж зупинки таких вантажівок на узбіччях, що у свою чергу, призводить до затримки снігоочисної техніки та ускладнює роботу дорожникам», – наголосив заступник начальника управління – начальник відділу експлуатації дорожнього господарства департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Микола Одиноцький.

За його словами, при нагальній потребі водіям великовантажних транспортних засобів необхідно мати в наявності протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні опори та лопати.

У зв’язку із погіршенням погодних умов учасників дорожнього руху закликають до уважності та обережності, – зазначив під час брифінгу сьогодні, 5 лютого, заступник начальника управління – начальник відділу експлуатації дорожнього господарства департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Микола Одиноцький.

«На дорогах ожеледиця. Водіям варто бути обачними при проїзді мостів та естакад, відмовтеся від ризикованих маневрувань, у жодному випадку не перевищувати швидкість, дотримуватись безпечної дистанції та правил паркування, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки», – наголосив Микола Одиноцький.

Крім того, під час сильних опадів за можливості варто утриматися від поїздок на дальні відстані, а тим, хто виїхав, бути вкрай обережними. Подбати про власну безпеку треба і пішоходам – рухатись тротуарами з обережністю, переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях, не виходити на проїзну частину просто перед автомобілем – водій просто не встигне загальмувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *