ОСТАННІ НОВИНИ

Навесні мешканці старовинних будинків Львова можуть податися на бюджетний проект з реставрації

Катерина Родак

|

З 1 квітня цього року мешканці історичних будинків Львова можуть податися на проект зі співфінансування за кошти міського бюджету  балконів, вікон, брам. Про це сьогодні, 1 лютого, під час прес-конференції розповіла керівниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, після завершення у Львові проекту «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини Львова», що реалізовувався GIZ за кошти німецького уряду, у Львові  вирішили продовжити  відновлення історичних будинків, проте вже за новою формулою фінансування.

За словами Лілії Онищенко, новий проект передбачає співфінансування  робіт коштами  міського бюджету та мешканців.

«Мешканці  зможуть подаватися на таку програму фінансування. І пізніше  в порядку живої черги – хто перший, хто був активним, не вперше звертався – той і матиме перший змогу взяти участь у фінансуванні з міського бюджету», – розповіла вона.

Наразі у міськраді розглядають таку формулу співфінансування:

  • балкони – 50% платять мешканці, 50%- місто;
  • брами – 50% -мешканці, 50% – місто;
  • вікна – 30% – мешканці, 70% – місто.

Лілія Онищенко уточнила, що вартість реставрації одного балкону в історичній частині Львова вартує від 50 до 200 тисяч гривень. Якщо це балкон-лоджія, то сума може бути більша. До прикладу, реставрація лоджії на вул. Чупринки, 50, обійдеться у значно більше суму, ніж 200 тисяч гривень.

Також у мерії  Львова ще вирішують питання необхідності частки мешканців у реставрації фасадів будинків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *