ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні депутати хочуть знати, чи храми Московського патріархату законно зведені на Львівщині

Соломія Головіна

|

Депутати ЛОР збираються звернутися до правоохоронців, ДАБІ та Держгеокадастру з проханням перевірити законність набуття земельних ділянок та правові підстави їх використання під спорудження храмів Московського патріархату у Львові, Бродах та селі Верничі Стрийського району. Про це йде мова у відповідному проекті звернення, який внесений у порядок денний, передає кореспондент Львівського порталу з сесійної зали.

 

«Ми, депутати Львівської обласної ради, стурбовані незаконними діями представників Української православної церкви Московського патріархату, які полягають у спорудженні храмів з порушенням норм чинного законодавства. Нещодавно громадськість пікетувала будівництво храму в мікрорайоні Сихів у Львові. Триває конфлікт щодо церкви Московського патріархату у Бродах. Ще раніше виникали непорозуміння довкола спорудження храмів Московського патріархату у селі Верничі на Стрийщині», – зазначається у проекті звернення. Як наголошують депутати, усі ці факти дестабілізують релігійно-політичну ситуацію в області, становлять загрозу національній безпеці держави та відкривають шлях до можливих провокацій з боку представників так званого «русского міра».

Окрім цього депутати просять голову ЛОДА створити відповідну комісію, яка має з’ясувати, чи законно на цих ділянках зведено храми Московського патріархату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *