ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог обстріляв українські позиції на Світлодарській дузі

Олександр Косик

|

Упродовж доби, що минула, жодний український воїн не загинув і не був поранений. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО, передає Львівський портал.

 

Проте, ворожі провокації цього дня не припинялися, хоча до 21-ї години на лінії зіткнення панувала тиша. Але увечері сили агресора відновили звичну для себе практику обстрілів позицій українських захисників. Основним засобом вогневого впливу противника стали міномети, причому, винятково заборонені Мінськими угодами системи калібру 120-мм. Зауважимо, що мінометні та інші озброєння загарбник використовував виключно прицільно, намагаючись заподіяти максимально можливих втрат і збитків нашим військовим. Проте українська армія й далі повністю контролює ситуацію в районі відбиття ворожої агресії.

Загалом минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 4 прицільні обстріли позицій Збройних Сил України. Загалом на Луганському напрямку в бік українських оборонних укріплень окупанти випустили 32 снаряди з мінометів калібрів 120-мм.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли українських позицій, сконцентрувавши свою активність переважно на Світлодарській дузі. Двічі, із незначною перервою, противник загалом протягом півтори години вів вогонь із крупнокаліберних кулеметів та 120-мм мінометів по оборонцям Луганського, випустивши по нашим позиціям 16 снарядів.

Також шістнадцять 120-мм мін окупанти випустили по опорним пунктам захисників поблизу Троїцького.

Донецький напрямок

Близько 23 години ворог організував єдину вогневу провокацію, обстрілявши із гранатометів позиції Збройних Сил України на підступах до Широкиного.

Зауважимо, що підрозділи Збройних Сил України цього дня лише двічі змушені були адекватно і ефективно відповідати ворогу поблизу Луганського та Троїцького, коли щодо життя та здоров’я наших звитяжців виникала безпосередня загроза.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *