ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни пікетують церкву Московського патріархату

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 28 січня, кілька десятків львів’ян вирішили пікетувати церкву УПЦ МП на Сихові. Мова йде про церкву, зведену за адресою пр. Червоної Калини, 89. На місці працює поліція, яка займається охороною громадського порядку, повідомляє Dyvys.info.

 

Як запевняють активісти, представники Московського патріархату вчинили самовільне захоплення земельної ділянки і незаконно звели храм поруч із церквою Київського патріархату.

Згідно з листом Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові від 12.09.2017 року № 0006-4027 та листом виконавчого комітету Львівської міської ради від 14.08.2017 року № 4-2403-1903,  релігійна громада УПЦ (МП) збудувала об’єкт нерухомого майна без будь-якої дозвільної документації, а земельну ділянку на пр. Червоної Калини, 89 самовільно захопила без жодних прав на землекористування.

Водночас кореспондент Вголосу повідомляє, що вже сталися сутички із представниками Московського патріархату, які заявили, що війни в Україні немає, а українська армія вбиває мешканців Донбасу. Після цього сепаратисти відразу сховалися в храм. Церкву оточила поліція.

Активісти ж вимагають знести незаконно зведену будівлю на Сихові, бо у ній проводиться відверта антиукраїнська діяльність.

За даними патрульної поліції, сьогодні за адресою пр. Червоної Калини, 89 відбувся санкціонований мітинг проти незаконного розміщення православної церкви московського патріархату. В заході брали участь близько 30 осіб. Порушень правопорядку не виявлено.

Як повідомляв Львівський портал: «нині наявні усі правові підстави для початку процедури демонтажу самовільно збудованих об’єктів на цій ділянці та приведення території до попереднього стану».

Варто також нагадати, що блогер із Запоріжжя Юрій Гудименко запустив в Facebook флешмоб  #Принеси ляльку. Акцію блогер запустив після того, як у його рідному місті священик Московського патріархату  Євген Молчонов відмовився відспівувати малюка, який трагічно загинув через самогубця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *