ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщини «розводять» роботою закордоном

Омелян Шевчук

|

Пропонуючи послуги з візової підтримки, оформлення документів чи працевлаштування в інших країнах, зловмисники продовжують видурювати у людей чималі суми коштів. Про це Львівському порталу повідомили у відділ комунікації поліції Львівської області.

 

Нещодавно у Яворівський відділ поліції надійшло повідомлення від 47-річного жителя району. За словами заявника, він у вересні минулого року передав 1500 доларів США малознайомому чоловіку, який пообіцяв виготовити документи для поїздки у Ізраїль. Валюту зловмисник взяв, проте ні у чому не посприяв.

В аналогічні неприємні історії потрапило також двоє львів’ян. Так, у 29-річного місцевого мешканця невідома особа видурила 8 600 гривень за офіційне працевлаштування за кордоном, а 31-річний чоловік переказав зловмисникові на банківську картку 5 200 гривень за оформлення запрошення у Польщу.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за шахрайство. Максимальне покарання, передбачене за вчинення цього злочину – обмеження волі до трьох років. Працівники поліції встановлюють особи зловмисників, з’ясовуються обставини подій.

Правоохоронці нагадують, що такі випадки далеко непоодинокі. Довірливі громадяни віддають гроші малознайомим або й взагалі незнайомим людям, які «гарантують» надання тих чи інших послуг.

Слід пам’ятати, що до багатьох країн тепер українці можуть подорожувати без жодних віз. З умовами того ж офіційного працевлаштування за кордоном можна ознайомитись у найближчому центрі зайнятості або у мережі Інтернет. А головне – не потрібно оплачувати жодних послугу до їх надання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *